Likier krówkowy

4.5 (199 ocen)

Pyszny i słodziutki likierem, w sam raz na babskie spotkania.

Składniki:

  • 400 g gotowej masy krówkowej
    0,5 l śmietany kremówki 30%
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    4 łyżki wrzątku
    0,5 l wódki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Alkohole Likiery

Likier krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do ostudzenia. Masę krówkową miksujemy na gładką masę, wlewamy ostudzoną kawę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, alkohol i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany likier przelewamy do butelek i odstawiamy na kilka dni do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier Masa kajmakowa Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować