Delikatna pasta z awokado, ricottą i limonką

4.8 (10 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Obłędna, trzyskładnikowa pasta do smarowania pieczywa w 5 minut. Połączenie kremowego awokado z delikatnym i słodkawym serem ricotta podbije niejedno podniebienie :)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 awokado
    1 łyżka soku z cytryny
    150 g sera ricotta
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.8 (10 ocen)

Zobacz również:

Guacamole Pasty Pasty do chleba

Delikatna pasta z awokado, ricottą i limonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado rozdrabniamy widelcem, dodajemy ricottę i sok z cytryny, mieszamy, doprawiamy do smaku i możemy się cieszyć kremowym smarowidłem do pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Ricotta Limonka Sól Pieprz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować