Szybka pasta z awokado i jajek

4.67 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dzisiaj szybka pasta z awokado i jajek, czyli ekspresowe smarowidło do pieczywa :-) Czas przygotowania to 10 minut. Prosta, zdrowa i pożywna, zachęcam do wypróbowania!

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    1 miękkie awokado
    2 łyżki soku z cytryny
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka gęstego jogurtu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Pasta warzywna

Szybka pasta z awokado i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Miękkie awokado obrać ze skórki, skropić sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem na papkę.

    Do jajek i awokado dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, jogurt i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać i pasta gotowa.


    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować