Danie z mięsa i warzyw z rosołu z nutą indyjską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z rosołu oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa z rosołu pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, a następnie zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Do zeszklonej cebuli dodać goździki, cynamon, kardamon, imbir oraz chilli i wszystko razem podsmażać kilka minut, aby przyprawy uwolniły swój aromat. Następnie dodać mięso oraz warzywa i wszystko razem smażyć 5 min. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz wodę, wymieszać i dusić na małym ogniu 10 min.
2. W tym czasie ugotować ryż w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
3.Porcję ryżu wyłożyć na talerz i polać przygotowanym sosem mięsno-warzywnym z nutą indyjską.
Komentarze