Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Do przygotowaniu tego pasztetu wykorzystałam mięso z rosołu oraz wszystkie warzywa, łącznie z ugotowanym porem oraz cebulą. Dzięki dużej zawartości warzyw pasztet jest wilgotny w środku, świetnie rozsmarowuje się na pieczywie, a przy tym jest o wiele smaczniejszy :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 950 gram mieszanego mięsa z rosołu (waga po obraniu z kości) - kurczak, indyk, wołowina
    900 gram warzyw z rosołu (marchew, pietruszka, seler, por, cebula, kapusta włoska)
    1 duża cebula
    3 łyżki oleju rzepakowego
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 bułki pszenne
    2 łyżki majeranku
    2 łyżeczki papryki wędzonej
    1,5 płaskiej łyżeczki soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu, aż stanie się szklista.

    Mięso (razem ze skórami) wrzucamy do rozdrabniacza lub mielimy w maszynce. Warzywa wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę.

    Do dużej miski wrzucamy mięso, warzywa oraz zeszkloną cebulkę. Dodajemy namoczone oraz odciśnięte bułki. Dodajemy również jajka, mąkę ziemniaczaną i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.

    Dwie blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do nich masę, wyrównujmy wierzch łyżką. Pieczemy przez około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować