Danie mistrza bogumiła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby MUN zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut.
Mięso kroimy w paseczki, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do mięsa dodajemy drobno pokrojone w paseczki papryki oraz grzyby MUN, prużymy około 20 minut, podlewamy ½ szklanki wody.
2.Po tym czasie rozgrabimy fix w ½ szklance zimnej wody i wlewamy do dania, chwilkę gotujemy.
3.Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.
Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i ściskają robimy małe kuleczki, ściskamy do chwili aż ryż się nam poskleja.
Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
4.Danie mięsne podajemy z kuleczkami ryżowymi.
Smacznego.
Komentarze