Danie Mistrza Bogumiła

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne kuleczki ryżowe, ułożone na daniu zrobią wrażenie na każdym. Potrawka z mięsem drobiowym oraz warzywami w sosie chińskim.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet z kurczaka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • 1 papryka zielona
    • 100 g grzybów Mun
    • Fix do potraw chińskich
    • 2 torebki ryżu
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 całe jajko
    • Bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Danie mistrza bogumiła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. Grzyby MUN zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut.
    Mięso kroimy w paseczki, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do mięsa dodajemy drobno pokrojone w paseczki papryki oraz grzyby MUN, prużymy około 20 minut, podlewamy ½ szklanki wody.
  • sos 2. Po tym czasie rozgrabimy fix w ½ szklance zimnej wody i wlewamy do dania, chwilkę gotujemy.
  • kulki 3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.
    Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
    Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i ściskają robimy małe kuleczki, ściskamy do chwili aż ryż się nam poskleja.
    Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • danie 4. Danie mięsne podajemy z kuleczkami ryżowymi.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurczak Papryka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować