Czosnkowe placki z cukinii i ryżu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam cukinię, więc często gości ona w mojej kuchni.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 21 sztuk:
    560 gram cukinii młodej ze skórką
    1 torebka ryżu ( 100 gram)
    2 jajka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1-2 łyżki posiekanego zielonego koperku
    2 czubate łyżki kaszy manny
    1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
    2-3 czubate łyżki mąki
    Zioła włoskie
    Sól
    Pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Jajko

Czosnkowe placki z cukinii i ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i cebulę zetrzeć na grubych oczkach tarki, lekko posolić i przełożyć na sitko, do osączenia z płynu.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Ugotowany ryż zmiksować z jajkami, dodać osączoną cukinię z cebulą, czosnek, koperek, jajka, kaszę, mąkę ziemniaczaną i tyle mąki pszennej, aby ciasto było dosyć gęste.
    Doprawić do smaku i usmażyć na rozgrzanym oleju. Osączyć na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czosnek Jajka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować