Czekoladowy budyń z miętową galaretką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Wspaniałe połączenie czekolady i mięty. Orzeźwiający deser prosto z lodówki

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Miętowa galaretka:
    100 ml wody
    3-4 łyżki syropu miętowego
    5 gram żelatyny

    j budyń czekoladowy:
    100 ml śmietanki
    100 ml mleka
    3 łyżki kakao
    5 gram żelatyny
    3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Syropy

Czekoladowy budyń z miętową galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowy budyń z miętową galaretką 1. Zagotuj wodę. Odstaw, wsyp żelatynę i mieszaj aż się rozpuści. Dolej syrop miętowy i spróbuj czy jest wystarczająco miętowy dla ciebie. Dolej jeśli trzeba wzmocnić smak.
    Przelej do salaterki i po ostygnięciu włóż do lodówki aż się zetnie.

    Zagotuj mleko, wsyp do niego żelatynę i mieszaj aż się całkowicie rozpuści. W między czasie dodawaj kakao i cukier. Dolej śmietankę.
    Niech całość lekko ostygnie, aby nie rozpuściło ściętej już galaretki miętowej.
    Kiedy już będzie letnie wlej do salaterki ze ściętą galaretką. Włóż do lodówki do końcowego ścięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń czekoladowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować