Są wilgotne, takie mocno czekoladowo-kokosowe i cudownie pachną. Kaszy jaglanej w ogóle nie czuć i moim zdaniem odrobinę przypominają świetne brownie. Dodatek bitej śmietany czyni z nich jeden z pyszniejszych deserów.
Czekoladowo-kokosowe babeczki z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć do miski i pozostawić do ostudzenia.
Dodać roztopiony olej kokosowy, jogurt, jajko, oba cukry, kakao oraz proszek do pieczenia.
Całość zblendować do momentu uzyskania gładkiej konsystencji i na końcu wymieszać z wiórkami.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić masą.
Babeczki piec w uprzednio rozgrzanym piekarniku przez około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przygotować bitą śmietanę.
Kremówkę z pudrem ubić na sztywno, a następnie udekorować nią ostudzone babeczki.
Komentarze