Babeczki z kaszy jaglanej.

4.5 (145 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ostatnio zauważyłam bum na kaszę jaglaną.Tak więc i ja postanowiłam coś zrobić i wypadło na babeczki :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
    2 szklanki wody
    1 kostka rosołowa
    20 dag schabu, lub innej wędliny
    połowa czerwonej papryki
    15 dag sera żółtego
    2 jajka
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Dania główne

Babeczki z kaszy jaglanej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Wstawiamy 2 szklanki wody z kostką rosołową, dodajemy kaszę jaglaną wypłukaną w wodzie. Gotujemy około 10 minut, zestawiamy z ognia i pozwalamy by kasza jeszcze ładnie się zaparowała i wchłonęła całą wodę.
    W tym czasie gdy stygnie kasza , kroimy naszą wędlinę w kostkę, u mnie kawałek schabu pieczonego w rękawie. Tak samo kroimy w kostkę ser i paprykę.
  • w fofemce 2. Do chłodnej kaszy dodajemy pokrojone składniki wbijamy 2 jajka, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
    Foremkę do babeczek smarujemy obficie tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika na godzinę i pieczemy w 180 stopniach.
  • babeczki z kaszą jaglaną 3. Podajemy z ulubionym sosem u mnie czosnkowy. Takim zwyczajnym, majonez, jogurt naturalny, wyciśnięty czosnek, pieprz i sól, i z tym sosem są rewelacyjne :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować