Czekoladowo-bakaliowe biscotti

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka dosłownie skradną Wam serce!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 duże jajka
    80 gramów masła
    150 gramów mąki krupczatki
    150 gramów mąki orkiszowej
    3 łyżki cukru
    Czubata łyżka gorzkiego kakao
    50 gramów posiekanej gorzkiej czekolady
    2 łyżki sezamu
    2 łyżki posiekanych orzeszków piniowych
    Garść pestek słonecznika
    2 garście suszonej żurawiny
    Pół łyżeczki proszku do pieczenia
    Gruby cukier do wypieków - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Czekoladowo-bakaliowe biscotti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namaczam żurawinę we wrzątku, odcedzam.
    Masło siekam razem z cukrem , dodaję mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia,kakao, oraz jajka. Na koniec dosypuję wszystkie bakalie, oraz posiekaną gorzką czekoladę. Zagniatam szybko ciasto - gdy jest za twarde dodaję wody, gdy za rzadkie, troszkę mąki.
    Z ciasta formuje bochenek na długość blaszki do pieczenia. Posypuję grubym cukrem. Piekę ciasto przez 15-20 minut w 180 stopniach. Zostawiam do wystudzenia.
    Następnie bochenek kroję na kromki, układam je na blaszce i piekę 15 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować