Czekoladowe torciki z malinami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

Składniki:

  • Ciasto: 3 jajka
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 3 łyżki oliwy
    ● 1/2 łyżeczki octu
    ● 10 dag cukru
    ● cukier waniliowy
    ● 10 dag mąki pszennej
    ● 7 dag mąki ziemn.
    ● 2 łyżki kakao
    Krem: 1 szkl. kremówki
    ● 25 dag mascarpone
    ● łyżka cukru pudru
    ● śmietan-fix
    Dekoracja: 2 szkl. malin
    ● listki mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Kremówka Desery

Czekoladowe torciki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ubijamy z 3 łyżkami gorącej wody i 2/3 ilości cukru, cukrem waniliowym i kakao na puszystą masę. W drugiej misce ubijamy białka, pod koniec ubijania dodając pozostały cukier. Przekładamy do masy z żółtek. Na ubitą pianę przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia, dodajemy oliwę i ocet, delikatnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Blachę (25x40 cm) wykładamy pergaminem, przelewamy ciasto i rozprowadzamy równomiernie drewnianą łopatką. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 °C.
  • 2. Kremówkę ubijamy z cukrem, pod koniec dodając śmietan-fix. Serek miksujemy i delikatnie mieszamy ze śmietaną.
  • 3. Z ciasta wycinamy większe i mniejsze kółka. Na większe nakładamy krem, przykrywamy mniejszymi, ponownie nakładamy krem. Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

CIASTO CZEKOLADOWE z MALINAMI

viki2903 Bardzo kremowe i delikatne 2 godz.

To może cię zainteresować