Czekoladowe torciki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka ubijamy z 3 łyżkami gorącej wody i 2/3 ilości cukru, cukrem waniliowym i kakao na puszystą masę. W drugiej misce ubijamy białka, pod koniec ubijania dodając pozostały cukier. Przekładamy do masy z żółtek. Na ubitą pianę przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia, dodajemy oliwę i ocet, delikatnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Blachę (25x40 cm) wykładamy pergaminem, przelewamy ciasto i rozprowadzamy równomiernie drewnianą łopatką. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 °C.
2.Kremówkę ubijamy z cukrem, pod koniec dodając śmietan-fix. Serek miksujemy i delikatnie mieszamy ze śmietaną.
3.Z ciasta wycinamy większe i mniejsze kółka. Na większe nakładamy krem, przykrywamy mniejszymi, ponownie nakładamy krem. Dekorujemy.
Komentarze