Czekoladowa mini Pavlova z owocami lata.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Istna rozpusta. Inaczej nie da się tego opisać. Beza, czekolada, czereśnie, jagody i ostatnie truskawki (ostatnie, ale najsłodsze w całym sezonie!)

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 białka
    225 g drobnego cukru do wypieków
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki kakao
    25 g startej na grubych oczkach gorzkiej czekolady
    200 ml śmietany kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    letnie owoce do przybrania (truskawki, jagody, czereśnie, maliny, porzeczki)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Czekoladowa mini pavlova z owocami lata. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier. Do powstałej lśniącej bezy przesiewamy kakao, miksujemy na najniższych obrotach, następnie dodajemy startą czekoladę oraz sok z cytryny - delikatnie mieszamy, żeby beza nie opadła. Na blaszcze układamy papier do pieczenia, rysujemy 4 okręgi o średnicy ok. 10 cm. Nakładamy bezę do każdego okręgu.
    Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (gdy beza się zarumieniła zmniejszyłam do 160).
  • 2. Studzimy na kratce. Na wystudzone bezy nakładamy kremówkę ubitą z cukrem pudrem oraz letnie owoce. Podajemy od razu.

    Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować