Czapsuja z młodą kapustką

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób

Zamiast bigosu przygotuj tą potrawę, a smak jej zaskoczy każdego gościa, rodzinę. Lubisz wyzwania oto przepis dla Ciebie. Młoda kapusta z fasolką, pieczarkami z dodatkiem aromatycznych suszonych śliwek, wypróbuj koniecznie

  • 40 min
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • • 1 główka kapusty młodej
    • 1 podwójny filet kurczaka
    • 1 cebula
    • ½ kg pieczarek
    • 1 duża marchew
    • 450 g fasolki szparagowej zielonej
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka Maggi
    • 200 g śliwek suszonych
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • pieprz
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Bigos

Czapsuja z młodą kapustką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. Mięso smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładam do większego garnka
  • grzyby 2. 2. Cebulę obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu przekładam do mięsa.
  • kapsuta 3. 3. Na tej samej patelni smażę drobno pokrojoną kapustę oraz obraną, startą na tarce marchew. Doprawiam solą, po usmażeniu przekładam do mięsa.
  • fasolka 4. 4. Następnie smażę pokrojoną na mniejsze kawałki fasolę szparagową, solę, po usmażeniu również przekładam do mięsa.
  • sos 5. 5. Wszystko zalewam wodą, dodaję koncentrat pomidorowy, wlewam Maggi, dodaję suszone śliwki i gotuję około 20 minut.
  • danie 6. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować