Roladki z młodą kapustką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Korzystajmy z pory sezonowej na warzywa, młoda kapustka jest najlepsza, dlatego wykorzystałam ją jako farsz do roladek ze schabu

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Cebula
    • 1/3 główki kapusty młodej
    • 1 papryka czerwona
    • 1 serek hochland
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z młodą kapustką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola
    Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    Do cebuli dodajemy pokrojoną drobno kapustę oraz pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą
    Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony, mieszamy do chwili roztopienia się sera
  • farsz 2. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa
  • roladki 3. Zawijamy brzegi mięsa a później zawijamy roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
  • roladki 4. Roladki gotowe
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować