Curry z batatów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Obiad bez mięsa też może być pyszny i sycący

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 700 g batatów
    puszka pomidorów krojonych
    400 g ciecierzycy z puszki
    1 łyżeczka chilli
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    ok. 50 g świeżego imbiru
    1 łyżka kuminu
    sól i pieprz do smaku
    ryż lub chleb do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Curry z batatów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzej olej, dodaj kumin i smaż przez chwilę. Następnie dodaj posiekaną cebulę i szczyptę soli. Na koniec dodaj posiekany czosnek,chilli i starty imbir. Smaż razem przez chwilę.
    Do patelni dodaj pomidory, osączoną z zalewy ciecierzycę oraz obrane i pokrojone w kostkę bataty. Zalej wodą,tak aby zakryła wszystkie składniki. Przykryj pokrywką i gotuj na niedużym ogniu przez ok. 30 minut. W razie potrzeby dolej wodę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować