Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywną salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Lekko oprószyć solą i pieprzem , ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekac w temp 180 stopni przez ok. 30 minut.
2.Kaszę jaglaną ugotować według zaleceń na opakowaniu.
3.Olej rozgrzać na patelni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i lekko zeszklić. Następnie dodać pokrojoną paprykę i pomidora, lekko poddusić. Dodać sos pomidorowy i doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą.
4.Warzywa wymieszać z kaszą jaglaną i wypełniać połówki cukini. Cukinię ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Smacznego.
Komentarze