CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ I WARZYWNĄ SALSĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny obiad z udziałem cukinii i kaszy jaglanej. Może również służyć jako przystawka do grilla.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cukinie
    10 dag kaszy jaglanej
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    1/ 2 cebuli
    1 pomidor
    2 -3 łyżki sosu pomidorowego
    sól, pieprz
    papryka ostra
    2 łyżki oleju

    2 łyżki startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywną salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Lekko oprószyć solą i pieprzem , ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekac w temp 180 stopni przez ok. 30 minut.
  • 2. Kaszę jaglaną ugotować według zaleceń na opakowaniu.
  • 3. Olej rozgrzać na patelni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i lekko zeszklić. Następnie dodać pokrojoną paprykę i pomidora, lekko poddusić. Dodać sos pomidorowy i doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą.
  • 4. Warzywa wymieszać z kaszą jaglaną i wypełniać połówki cukini. Cukinię ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować