CUKINIA FASZEROWANA

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Sezon cukini w pełni, więc warto spróbować czegoś innego

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • FARSZ
    - 0,5kg mięsa mielonego
    - woreczek kaszy gryczanej
    - miąższ z cukinii
    - 1 przecier pomidorowy
    - 2 marchewki
    - 1 papryka
    - sól, pieprz, bazylia, czosnek

    DODATKOWO
    - 3 małe cukinie
    - marynata do cukini: sól, papryka słodka, bazylia, zioła prowansalskie
    - 20dkg sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować marynate do cukini: wymieszać wszystkie przyprawy, dodać 4 łyżki oleju. Cukinie przekroić na pół i wydrążyć środek. Zamarynować i odstawić.

    Przygotować farsz: miąższ z cukinii, startą marchewke dusić na małym ogniu. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, przecier pomidorowy, przyprawy i nadal dusić. Mięso podsmażyć na osobnej patelni, dodać czosnek i sól. Przygotowane mięso dodać do farszu. Ugotować kasze gryczaną i także dodać do farszu. Wszystko razem dokładnie połączyć.

    Cukinie wyłożyć na blachę, nafaszerować i piec w piekarniku przez 35min. w temperaturze 200 stopni. Następnie posypać startym serem żółtym i włożyć do piekarnika, aż ser się roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Farsz Kasza gryczana Mięso Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować