Corn dogi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Corn dogi to nic innego jak parówki zanurzone w gęstym cieście naleśnikowym przygotowanym na bazie mąki kukurydzianej i pszennej smażone na głębokim tłuszczu. Smaczne i pożywne na śniadanie lub kolację

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
    1 jajko
    2- 3 łyżki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki oleju
    sól
    papryka słodka
    zioła prowansalskie
    Cienkie parówki
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Corn dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto naleśnikowe najlepiej przygotować w wysokim naczyniu.
    Mleko i jajko miksujemy następnie dodajemy mąkę, olej, przyprawy.
    Całość ponownie miksujemy na na gładkie ciasto naleśnikowe.Ciasto powinno być gładkie i gęste o konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka lub jeżeli zbyt rzadkie to więcej mąki
  • 2. Parówki kroimy na połowę, następnie nabijamy na patyczki do szaszłyków.
    W dużej patelni rozgrzać olej do smażenia. Smażymy na głębokim tłuszczu.
    Parówki zanurzamy w cieście naleśnikowym i szybkim ruchem wkładamy na rozgrzany tłuszcz.
    Smażymy z każdej strony na rumiano.
    Usmażone corn dogi odkładamy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
    Podajemy z ulubionymi dipami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować