Corn dogi to nic innego jak parówki zanurzone w gęstym cieście naleśnikowym przygotowanym na bazie mąki kukurydzianej i pszennej smażone na głębokim tłuszczu. Smaczne i pożywne na śniadanie lub kolację
1.Ciasto naleśnikowe najlepiej przygotować w wysokim naczyniu.
Mleko i jajko miksujemy następnie dodajemy mąkę, olej, przyprawy.
Całość ponownie miksujemy na na gładkie ciasto naleśnikowe.Ciasto powinno być gładkie i gęste o konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka lub jeżeli zbyt rzadkie to więcej mąki
2.Parówki kroimy na połowę, następnie nabijamy na patyczki do szaszłyków.
W dużej patelni rozgrzać olej do smażenia. Smażymy na głębokim tłuszczu.
Parówki zanurzamy w cieście naleśnikowym i szybkim ruchem wkładamy na rozgrzany tłuszcz.
Smażymy z każdej strony na rumiano.
Usmażone corn dogi odkładamy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z ulubionymi dipami.
Komentarze