Amerykańskie Corn-Dogi

4.5 (144 ocen)

  • 15 min

Ta potrawa jest naprawdę szczególna bo szybko się ją przyrządza, jest smaczna a zarazem ciekawa. Corn-Dogi popularne są w Ameryce ale można je też zrobić w domu.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki :
    - szklanka płatków kukurydzianych,
    - szklanka mąki pszennej,
    - 1 jajko,
    - szczypta soli,
    - szczypta proszku do pieczenia,
    - pół szklanki mleka,
    - 5 cienkich parówek,
    - olej
    - pięć długich patyczków.
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Amerykańskie corn-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek do miski dajemy płatki kukurydziane i ręką je miażdżymy, a potem dodajemy mąkę, szczyptę soli, szczyptę proszku do pieczenia, jajko i pół szklanki mleka. Wszystko mieszamy. Wlewamy tą masę do kubka. Patyczki łamiemy na pół i wbijamy w parówki. Parówki maczamy w masie, żeby zakryć całą parówkę. Gdy skończymy, rozgrzewamy olej na patelni i smażymy parówki aż do zarumienienia się. Smacznego :D

Porady

Lepiej jest pomóc sobie przy maczaniu parówek palcem. Najlepiej podawać Corn-Dogi z ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować