Corn dogi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

smażone w głębokim oleju nabierają chrupkości, pokochają je nie tylko dzieci

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 10 cienkich parówek
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki kukurydzianej
    1 szklanka mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli
    10 patyków do szaszłyków
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Corn dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patyki do szaszłyków przeciąć na pół.
    Parówki obrać z osłonek i przeciąć na pół.
    Parówki nadziać na patyki (każdą osobno).
    Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i cukier. Przemieszać łyżką. Wlać mleko i dokładnie zmiksować na jednolite ciasto. Jeżeli ciasto będzie za gęste należy dolać trochę mleka. Konsystencję powinno mieć taką, jak ciasto na naleśniki.
    W przygotowanym cieście maczać parówki nadziane na patyki. Dobrze je obtoczyć. Przytrzymać chwilę, żeby nadmiar ciasta odciekł. Smażyć w rozgrzanym głębokim oleju. Olej musi być gorący, ponieważ w przeciwnym razie ciasto wpije tłuszcz.
    Podawać na gorąco, bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować