CONCHIGLIONI FASZEROWANE PIECZARKAMI I RICOTTĄ

4.49 (175 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam nadziewane makarony. Muszle nadziane farszem z ricotty są delikatne, a farsz puszysty.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 sztuk makaronu conchiglioni
    po 25 dag sera ricotta i pieczarek
    6 dag szynki
    2 małe cebule
    po pół czerwonej i żółtej papryki
    pół szklanki tartego parmezanu
    oliwa z oliwek
    3 łyżki posiekanej i natki pietruszki
    sól, pieprz
    Na sos:
    2 puszki pomidorów w zalewie, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, oregano, bazylia
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Conchiglioni faszerowane pieczarkami i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Conchiglioni faszerwane pieczarkami i ricottą 1. Makaron ugotować al dente z odrobiną oleju. Odcedzić i ułożyć na ściereczce. Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie z oliwek, dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz szynkę i smażyć 4 minuty. Dodać pokrojone w małą kostkę pieczarki i smażyć aż woda odparuje. Zdjąć z ognia, dodać ricottę, natkę, bazylię, doprawić solą i pieprzem.

    Pomidory zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, suszonym oregano i bazylią. Sos wylać do naczynia żaroodpornego. Makaron nadziać farszem, ułożyć w naczyniu, posypać tartym parmezanem i zapiekać 20 min. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Ricotta Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować