Kwiaty cukinii faszerowane ricottą

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Hit

Kwiaty cukinii nadziałam ricottą i suszonymi pomidorkami. Wyszło całkie smaczne jedzonko:)

Składniki:

  • 14-15 kwiatów cukinii
    250 g ricotty
    8 dużych suszonych pomidorów z oleju
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 mała cebula
    sól ziołowa do smaku
    150 ml mleka
    1 jajko
    4-5 łyżek maki
    szczypta soli morskiej
    olej do głębokiego smażenia
    do podania: roszponka, pomidorki cherry, kwiaty nasturcji
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kwiaty cukinii faszerowane ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone pomidory drobno pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ricottę przełożyć do miski. Następnie dodać pokrojone pomidory i cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki. Farsz doprawić do smaku solą ziołową. Z kwiatów cukinii usunąć pręciki i nadziać je farszem z ricotty. Przygotować ciasto. Wymieszać mleko z jajkiem, mąką i szczyptą soli. Nadziane kwiaty cukinii zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku i podawać. Ja podałam na roszponce z dodatkiem pomidorków cherry i kwiatów nasturcji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kwiaty cukinii Ricotta Serek Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować