Ciasto z połówkami jabłek i kulkami rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mąkę wymieszać z cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodać schodzoną , posiekaną margarynę, serek waniliowy i zagnieść ciasto. Ciasto można schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać, przekroić na połówki i wydrążyć środek tak żeby w każdym środku zmieściła się kulka rafaello.
Ciasto podzielić na dwie części.
Pierwszą połowę rozwałkować na wielkość spodu dużej blachy i przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ułożyć połówki jabłek z wciśniętymi w wydrążone miejsca kulkami rafaello.
Wierzch owoców oprószyć cynamonem.
Resztę ciasta rozwałkować na prostokąt trochę większy niż spód i przykryć jabłka, lekko dociskając ciasto palcami wokół każdej połowy jabłka.
Piec ok 50-55 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C .
Przed podaniem wierzch ostudzonego ciasta delikatnie oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego :)
Porady
przepis dodałam drugi raz bo zrobiłam inne zdjecie , a niesety nie ma opcji zeby edytowac dany przepis.
Komentarze