Ciasto z galaretką i jogurtami greckimi

4.5 (192 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Może nie do końca fit, ale na pewno lekkie i łatwe w przygotowaniu ;)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    * 8 jajek
    * 8 łyżek cukru
    * 7 łyżek mąki
    * 1 łyżka kakao
    * 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    * 2 jogurty greckie, o pojemności 400 g każdy
    * cukier puder do smaku
    * 3 galaretki o różnych kolorach

    Dodatkowo:
    * żelatyna (ja dałam 3 łyżeczki)
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Ciasto

Ciasto z galaretką i jogurtami greckimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, dodać partiami cukier. Następnie dodawać żółtka, a także mąkę zmieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Upiec dwa biszkopty do tzw. suchego patyczka.
  • 2. Każdą z galaretek rozpuścić oddzielnie w jednej szklance wody. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

    Jogurt grecki zmiksować z cukrem pudrem, dodać pokrojoną w kostkę galaretkę. Następnie wlać żelatynę. Gdy zacznie tężeć, wylać na jeden blat czekoladowy, przykryć drugim. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować