Ciasto wiśniowe na biszkoptach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Takie ciasto to doskonały sposób, by wywołać uśmiech na twarzach domowników.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● 15 dag biszkoptów
    ● 40 dag serka homogenizowanego
    ● 2 czerwone galaretki
    ● 1,5 szkl. wiśni
    ● 1 szkl. mleka
    ● op. bitej śmietany w proszku
    ● łyżka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto wiśniowe na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Połowę mieszamy z serkiem homogenizowanym i wykładamy do wyłożonej biszkoptami tortownicy. Resztę galaretki chłodzimy w lodówce, aż mocno stężeje.
  • 2. Na wierzch masy serowej wykładamy resztkę biszkoptów, a następnie rozdrobnioną stężałą galaretkę i ok. 1/2 szkl. wydrylowanych wiśni. Wstawiamy do lodówki.
  • 3. Drugą galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Mleko ubijamy z bitą śmietaną. Pod koniec ubijania stopniowo wlewamy połowę galaretki. Mieszamy i wykładamy na masę serową.
  • 4. Resztę wiśni drylujemy. Dusimy z cukrem na patelni. Zdejmujemy z ognia, mieszamy z resztą płynnej galaretki. Studzimy. Następnie wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować