Ciasto wiśniowe na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jedną galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Połowę mieszamy z serkiem homogenizowanym i wykładamy do wyłożonej biszkoptami tortownicy. Resztę galaretki chłodzimy w lodówce, aż mocno stężeje.
2.Na wierzch masy serowej wykładamy resztkę biszkoptów, a następnie rozdrobnioną stężałą galaretkę i ok. 1/2 szkl. wydrylowanych wiśni. Wstawiamy do lodówki.
3.Drugą galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Mleko ubijamy z bitą śmietaną. Pod koniec ubijania stopniowo wlewamy połowę galaretki. Mieszamy i wykładamy na masę serową.
4.Resztę wiśni drylujemy. Dusimy z cukrem na patelni. Zdejmujemy z ognia, mieszamy z resztą płynnej galaretki. Studzimy. Następnie wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Komentarze