Ciasto z galaretką na biszkoptach

4 (3 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie ciasto z galaretką i owocami bez pieczenia zachwyca nie tylko dzieci.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg biszkoptów
    1 galaretka cytrynowa
    1 galaretka wiśniowa
    5 żółtek
    1/2 budymiu śmietankowego bez cukru
    3/4 szklanki cukru pudru
    1 kostka masła
    1 szklanka mleka
    1 słoiczek drylowanych wiśni
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki Ciasto

Ciasto z galaretką na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać budyń , ucierać. Do utartych żółtek dodać gorące mleko , zagotować i silnie trzepać aby nie powstały grudki. Budyń wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce budyniu. Masę podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao. Galaretkę cytrynową i wiśniową rozpuścić osobno, wystudzić. Przygotować tortownicę o wym. 26 cm średnicy. Na dno tortownicy ułożyć biszkopty namoczone w galaretce cytrynowej. Na biszkopty położyć masę ciemną. Następnie biszkopty również namoczone w galaretce cytrynowej i masę białą na wierzch. Na masie białej ułożyć odsączone wiśnie i zalać tężejącą galaretką wiśniową. Ciasto z tortownicą wstawić do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować