Ciasto z galaretką na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać budyń , ucierać. Do utartych żółtek dodać gorące mleko , zagotować i silnie trzepać aby nie powstały grudki. Budyń wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce budyniu. Masę podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao. Galaretkę cytrynową i wiśniową rozpuścić osobno, wystudzić. Przygotować tortownicę o wym. 26 cm średnicy. Na dno tortownicy ułożyć biszkopty namoczone w galaretce cytrynowej. Na biszkopty położyć masę ciemną. Następnie biszkopty również namoczone w galaretce cytrynowej i masę białą na wierzch. Na masie białej ułożyć odsączone wiśnie i zalać tężejącą galaretką wiśniową. Ciasto z tortownicą wstawić do lodówki na noc.
Komentarze