7.Ciasto wylewamy na blachę o wym. 34x 24cm., wyłożonej wcześniej pergaminem.
8.Ciasto pieczemy w 180 stop. C przez ok. 25 min, na złoty kolor.
9.Na gorące ciasto rozsmarowujemy marmoladę z brzoskwiń.
10.Posypujemy cynamonem.
11.Wykonanie pianki:
Ubijamy białka z odrobiną soli na puszystą, sztywną pianę Delikatnie mieszamy z cukrem i kisielem w proszku.
12.Pianę rozsmarowujemy na marmoladzie z cynamonem.
13.Ciasto wstawiamy do nagrzanego pieca do 180 stop. C na ok. 10 min. do zrumienienia.
14.Wyłączamy piec, uchylamy drzwiczki. Chwilkę pozostawiamy w nim ciasto.
Następnie wyjmujemy blachę z pieca i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Nie opadnie nam wówczas pianka.
15.Ciasto kroimy po wystudzeniu na małe kawałki. Podajemy na ozdobnym talerzyku.
16.Smacznego ;)
Porady
Podany czas jest bez wykonania marmolady z brzoskwiń.
Komentarze