ciasto ucierane z marmoladą i kruszonką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

z domową marmoladą ciasto ucierane przypomina ciasto półkruche, marmolada zaciągnięta kisielem tężeje w pieczeniu i dobrze smakuje w wypieku..........SMACZNEGO!!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • marmolada domowa niskosłodzona 500 gram kisiel truskawkowy 1 opakowanie, jajka 4 sztuki, cukier 1/2 szklanki, margaryna miękka 15 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka

    kruszonka: mąka krupczatka 15 dag, cukier 10 dag, margaryna miękka 15 dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane Ciasto

Ciasto ucierane z marmoladą i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto ucierane z marmoladą i kruszonką 1. Marmolada domowa niskosłodzona(rzadka) jabłkowo-śliwkowa, marmoladę ze słoika dać do miski, wymieszać z kisielem i zagotować mieszając, wystudzić.
  • ciasto ucierane z marmoladą i kruszonką 2. Jajka, cukier, margarynę mikserem utrzeć z 4 minuty na dużych obrotach, masa ubita ma mieć grudkowatą konsystencję.
  • ciasto ucierane z marmoladą i kruszonką 3. Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto.
  • ciasto ucierane z marmoladą i kruszonką 4. Forma silikonowa 25x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić, na ciasto wyłożyć marmoladę wystudzoną,łyżką wyrównać.
  • ciasto ucierane z marmoladą i kruszonką 5. Składniki na kruszonkę utrzeć mikserem na drobną kruszonkę i rozsypać na marmoladzie.
  • ciasto ucierane z marmoladą i kruszonką 6. Piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie dobrze ciasto wystudzić aby marmolada zastygła
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować