Ciasto serowe z bananami i pianką jagodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto- Zmiksować jajka z cukrem, potem masłem i serkiem. Przesiać tam mąkę z proszkiem dodać ekstrakt i ponownie zmiksować. Wyłożyć do blaszki 30x40 wyścielanej papierem do pieczenia i rozsmarować.
2.Banany pokroić na 1 cm. plasterki i poukładać w ciasto.
3.Piec ok.45-50 min. w 175 *C.
4.pianka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej wodzie, ostudzić do lekkiego tężenia.Zmiksować jogurt z pudrem i frużeliną. Miksować dolewając tężejące galaretki. Lecz zostawić z 150 ml. galaretki. Tężejącą piankę wylać na zimne ciasto i trochę schłodzić.
5.esy-Pozostawioną galaretkę przelać do buteleczki z dziobkiem i polać placek w esy-floresy. Ciasto przetrzymywać w lodówce.
Komentarze