Ciasto na zimno

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepis przysłała Barbara Niedzielan

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 2 szklanki
    - mąka: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - kwaśna śmietana: 2 szklanki
    - galaretki (4 jasne, 2 zielone, 2 czerwone): 8 sztuk
    - orzechy: 0.5 szklanki
    - rodzynki: 0.5 szklanki
    - brzoskwinie: 3 sztuki
    - truskawski: 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki Jajko

Ciasto na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy, mieszamy ze szklanką cukru, żółtkami, mąką i proszkiem. Pieczemy 30-40 minut w 160-180 °C.
  • 2. Połowę śmietany i połowę mleka ubijamy z cukrem.
  • 3. Dwie jasne galaretki rozpuszczamy w 2 szkl. wrzątku. Tężejące mieszamy z masą. Wylewamy na ciasto, wsypujemy bakalie, wlewamy rozpuszczone zielone galaretki.
  • 4. Resztę mleka ubijamy ze śmietaną. Dodajemy jasne galaretki przygotowane jw., wylewamy na ciasto. Układamy owoce, wylewamy czerwone galaretki. Chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować