Sernik na zimno z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest szybki do wykonania. A dodatek brzoskwiń sprawia że serniczek rozpływa się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg sera w wiaderku
    25 dag masła
    4 żółtka
    1 szklanka cukru pudru
    3 żółte galaretki

    Dodatkowo:
    2 opakowania delicji
    1 puszka brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik na zimno z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maslo utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem. Dodawać stopniwo ser i dalej ucierać. Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody, gdy zacznie tężęć, dodać do masy. 1/2 puszki bzroskwiń pokroić w drobną kosteczkę i wmieszać do masy serowej.
  • 2. Formę tortownicy o średnicy 21 cm wylożyć delicjami na to wylać masę serową.Wstawić do lodówki, aby masa zastygła. Na masie serowej poukładać resztę pokrojonych brzoskwiń.
  • 3. Całość zalać galaretkami tęzającymi ,ropzuszczonymi wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Delicje Galaretka Owoce Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować