CIASTO TRUSKAWKOWE

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto z plackiem czekoladowym, galaretką z truskawkami i pianką truskawkową. Ciasto delikatne i pyszne.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto czekoladowe:
    -100 g. masła
    -200 g. białej czekolady
    -4 jajka
    -1 szklanka cukru pudru
    -1 szklanka mąki tortowej
    -1,5 łyżeczki proszku do piecz.

    galaretka truskawkowa:
    -3 szklanki musu truskawkowego( mogą byś truskawki mrożone)
    -ok.0,5-1 szklanki cukru(zależy jak kwaśne są truskawki)
    -1 szklanka wody
    -3 truskawkowe galaretki

    pianka truskawkowa:
    -2 galaretki truskawkowe
    -2 szklanki wody
    -3 jogurty truskawkowe po 400 g.
    -1 szklanka musu truskawkowego

    dekoracja:
    -świeże truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do blaszki 30x40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec w 175* ok.25-30 min.
  • galaretka 2. galaretka-Truskawki zblenderować, dodać cukier, wodę i zagotować.Odstawić z palnika i wsypać galaretki. Wymieszać do rozpuszczenia galaretek i ostudzić do lekkiego tężenia. Wylać na ciasto i schłodzić.
  • pianka 3. pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia.Jogurty zmiksować z musem a potem z tężejącą galaretką. Wylać na ciasto i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować