Ciasto kakaowe z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, kakao, proszek, sodę oraz sól.
2.W drugiej misce miksujemy masło z cukrem na puszysta masę. Ciągle ucierając, dodajemy po jednym jajku. Do masy dodajemy na przemian po troszku mieszanki z mąki i wodę. Na koniec do masy wrzucamy kapustę, wiórki oraz orzechy. Mieszamy i wlewamy do okrągłej formy o średnicy 25 cm. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok.60 minut.
3.Ostudzone ciasto przekrawamy na dwa krążki.
4.Przygotowujemy krem: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Mieszamy z majonezem, dodajemy wiórki i orzechy. Gotowym kremem przekładamy ciasto. Dekorujemy cukrem pudrem. Gotowe!
Komentarze