Ciasto jabłkowo-kokosowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo kokosowe, i mocno jabłkowe!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jabłka

    2 duże jajka

    100 ml mleka

    150 gramów masła

    80 gramów cukru

    1 paczka cukru z wanilią

    250 gramów mąki pszennej

    1 paczka budyniu kokosowego

    1 łyżeczka proszku do pieczenia



    Posypka:

    6 łyżek wiórków kokosowych

    3 łyżki masła

    2 łyżki cukru



    Dodatkowo:

    masło i kasza manna do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto jabłkowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieram mikserem masło z cukrami na jasny krem. Następnie dodaję mleko i jajka, dalej miksuję. Do masy przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz budyniem. Miksuję na jednolite, dość gęste ciasto.

    Tortownicę smaruję masłem, posypuję kaszą.

    Obiera jabłka, kroję na półplasterki, wciskam na wierzch ciasta, posypuję cynamonem. Ciasto piekę 55 minut w 185 stopniach.

    Na patelni roztapiam masło, wsypuję cukier, oraz wiórki kokosowe, podsmażam, aż masa będzie delikatnie złota, smaruję na lekko ciepłym cieście. Odstawiam do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować