Ciasto francuskie z czekoladą

3 (2 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To proste i szybkie do przygotowania ciasto z kremem czekoladowym, które zasmakują każdemu. Idealny pomysł, gdy niespodziewanie do naszych drzwi zapukają goście. Na pewno zdążycie je podać do kawy :)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    Krem czekoladowy typu Nutella
    1 jajko
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Ciasto

Ciasto francuskie z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego za pomocą okrągłej blaszki bądź miski wykroić dwa placki tej samej wielkości. Jeden kawałek ciasta ułożyć na pokrytej papierem do pieczenia blasze i posmarować niezbyt grubą warstwą kremu czekoladowego. Przykryć drugim kawałkiem ciasta.
    Szklanką o niezbyt dużej średnicy odcisnąć pośrodku ciasta kształt kółka. Resztę ciasta ponacinać – najpierw na 4 równe części, te następnie na pół i każdą powstałą część również na pół (w sumie otrzymamy 16 jednakowych części).
    Dwa, sąsiadujące ze sobą kawałki ciasta łapać i wywijać je kilkakrotnie na zewnątrz. Końce zlepić ze sobą.
    Całość posmarować roztrzepanym białkiem. Ciasto piec około 30 minut w 180stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować