Ciasto burgundzkie.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jest idealne na obiad w gronie rodziny,

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag cielęciny
    20 dag grzybów
    10 dag żółtego sera
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 szklanka mąki
    2 łyżki masła
    3 jajka
    1 szklanka wody
    1 szklanka białego wina
    1 ząbek czosnku
    2 cebule
    1 łyżka mąki
    sól, pieprz, natka
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ciasto burgundzkie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z szczyptą soli i masłem, szybko wsypać mąkę i mieszając gotować 10 minut, wystawić, ostudzić i nadal mieszając wbić jajka. Ser pokroić w niedużą kostkę, wrzucić do ciasta, wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto, Uformować ścianki i upiec w gorącym piekarniku.
  • 2. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojone cebule i czosnek, oprószyć mąką, dodać kilka łyżek gorącej wody, przecier, wino i przyprawy , dusić pod przykryciem ok. 1 godz.
  • 3. Grzyby poddusić, dodać do potrawy, dusić razem jeszcze ok 5 minut. Gulaszem wypełnić ciasto, udekorować gałązkami natki.

Porady

wypełnione gulaszem ciasto posypać utartym żółtym serem i wstawić na kilka minut do piekarnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

3.85 (625 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować