Wielkanocne koszyczki z galaretką

4.5 (149 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

winogron dekoracyjny w wiórkach kokosowych, wyglądają jak rafaello i mają podniebny smak.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jabłka
    1 galaretka leśna lub ( inne smaki )

    do dekoracji:
    winogron
    mleko kajmakowe
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Wina Przystawki

Wielkanocne koszyczki z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć przekroić na połówki. 2 połówki jabłek wydrążyć miąższ, po brzegach zostawić ok 0,5 cm miąższu. Z drugiej połówki wyciąć pałączki koszyczka.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie wymieszać i zalać gorącą galaretką połówki jabłek. Odstawić do stężenia galaretki.
  • 3. Winogron obtoczyć w mleku kajmakowym , posypać wiórkami kokosowymi i udekorować wierzch galaretki lub można udekorować według własnego uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jabłka Winogrona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować