Wielkanocne koszyczki z galaretką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

winogron dekoracyjny w wiórkach kokosowych, wyglądają jak rafaello i mają podniebny smak.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jabłka
    1 galaretka leśna lub ( inne smaki )

    do dekoracji:
    winogron
    mleko kajmakowe
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Wielkanocne koszyczki z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć przekroić na połówki. 2 połówki jabłek wydrążyć miąższ, po brzegach
    zostawić ok 0,5 cm miąższu. Z drugiej połówki wyciąć pałączki koszyczka.
  • 2. Galaretkę rozpuści w gorącej wodzie wymieszać i zalać gorącą galaretką połówki jabłek. Odstawić do stężenia galaretki.
  • 3. Winogron obtoczyć w mleku kajmakowym , posypać w wiórkami kokosowymi i udekorować wierzch galaretki lub można udekorować według własnego uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować