Ciasto bez pieczenia z porzeczkami

4.13 (8 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatne ciasto bez pieczenia z porzeczkami z masą mascarpone, posypane batonami Grześkami, przygotujesz w 30 minut. Porzeczki można zastąpić innymi owocami.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 galaretki cytrynowe
    • 2 galaretki borowikowe
    • 14 ciastek herbatników
    • ½ szk. mleka
    • 500 ml śmietany 30%
    • 500 g mascarpone
    • ½ szk. cukru pudru
    • 2 batony Grześki
    • 100 g porzeczek czerwonych
Wystaw ocenę:

4.13 (8 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto bez pieczenia z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka 1. 1. Galaretki cytrynowe rozpuszczam w 2 szk. gorącej wody. Galaretki borowikowe rozpuszczam w 1 szk. gorącej wody. Galaretkę cytrynową łączę z porzeczkami. Galaretki odstawiam do stężenia lekkiego.
    2. Na dnie formy układam herbatniki namoczone w mleku.
  • masa 2. 3. Śmietany ubijam mikserem, dodaję cukier puder, mascarone i ostudzone galaretki borowikowe.
    4. Połowę masy wykładam na ciastka, wstawiam na 30 minut do lodówki.
  • galaretka 3. 5. Na masę wykładam galaretki cytrynowe z porzeczkami , następnie pozostałą masę śmietankową.
  • ciasto 4. 6. Wierzch ciasta posypuję pokruszonymi batonami Grześkami.
    7. Ciasto chłodzę w lodówce około 2 godzin
  • ciasto 5. 8. Gotowe.
    9. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować