Ciasto z ananasem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt robimy w tradycyjny sposób- ubijamy białka z cukrem i dodajemy po jednym żółtku nadal ubijając.. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Ciasto wylewamy na foremkę wyłożona papierem o rozmiarach 25cm na 25 cm. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotujemy budyń, z mlekiem i cukrem. Do utartego masła dodajemy żółtka i po łyżce budyniu- ucieramy. Na koniec dodajemy pokrojonego ananasa. Gdy biszkopt wystygnie nakładamy na niego masy.
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy delikatnie. Placek kokosowy pieczemy w tej samej formie około30 minut w temp. 180 stopni. Gdy ciasto troszkę wystygnie wykładamy je na wierzch masy. Smacznego.
Porady
Do masy możemy dodać 1/2 kostki masła wtedy masa będzie nieco lżejsza i będzie jej troszkę mniej.
Komentarze