PrzyslijPrzepis.plhttps://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto cappuccino z kokosemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/41/e89a3a842821ad9bec82c4c571496e72a83bca96.jpeg40003000https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-cappuccino-z-kokosem
1.
Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywna pianę i pojedynczo dodawać pozostałe składniki. Ciasto wlać do blaszki o wymiarach 39x24 wyścielonej papierem do pieczenia i piecz 25 minut w temperaturze 180C. Ostudzić, ściągnąć papier i przekroić na pół.
2.
Ciasto kokosowe:Białka ubić na sztywno,ciągle ubijając stopniowo wsypać cukier. Na samym końcu dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać.Masę wyłożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia piec w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut do lekkiego zrumienienia wierzchu. Ciasto ostudzić i ściągnąć papier.
3.
Masa Cappuccino: Do mleka dodać cukier, żółtka, budyń w proszku, mąkę i cukier waniliowy i wszystko razem wymieszać. Podgrzewać cały czas mieszając do zagotowania i zgęstnienia masy. Pozostawić do całkowitego ostudzenia.Masło utrzeć na puch, następnie partiami dodawać budyń a na samym końcu wsypać cappuccino. Na jeden blat ciemnego ciasta wyłożyć połowę masy cappuccino, następnie ciasto kokosowe, rozsmarować pozostałą masę kawową i przykryć drugim blatem ciemnego ciasta. Ciasto schłodzić w lodówce. Masło roztop dodaj cukier mieszaj aż się rozpuści następnie dodaj kakao i mleko. Ciepłą polewą polej ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze