Ciasto cappuccino z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywna pianę i pojedynczo dodawać pozostałe składniki. Ciasto wlać do blaszki o wymiarach 39x24 wyścielonej papierem do pieczenia i piecz 25 minut w temperaturze 180C. Ostudzić, ściągnąć papier i przekroić na pół.
2.Ciasto kokosowe:Białka ubić na sztywno,ciągle ubijając stopniowo wsypać cukier. Na samym końcu dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać.Masę wyłożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia piec w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut do lekkiego zrumienienia wierzchu. Ciasto ostudzić i ściągnąć papier.
3.Masa Cappuccino: Do mleka dodać cukier, żółtka, budyń w proszku, mąkę i cukier waniliowy i wszystko razem wymieszać. Podgrzewać cały czas mieszając do zagotowania i zgęstnienia masy. Pozostawić do całkowitego ostudzenia.Masło utrzeć na puch, następnie partiami dodawać budyń a na samym końcu wsypać cappuccino. Na jeden blat ciemnego ciasta wyłożyć połowę masy cappuccino, następnie ciasto kokosowe, rozsmarować pozostałą masę kawową i przykryć drugim blatem ciemnego ciasta. Ciasto schłodzić w lodówce. Masło roztop dodaj cukier mieszaj aż się rozpuści następnie dodaj kakao i mleko. Ciepłą polewą polej ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
Komentarze