Ciasto Ambasador z galaretkami

4.48 (153 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Poprostu niebo w gębie

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt: 5jaj 1/2szkl mąki pszennej 1szkl cukru 1budyń śmietankowy 1łyżeczka proszku do pieczenia Masa cytrynowo-serowa: 0,5l śmietany kremówki 1/2 szkl cukru pudru 1galaretka cytrynowa
    250g zmielonego białego twarożku
    1galaretka czerwona 1galaretka żółta 1 galaretka niebieska Dodatkowo: Kolorowe wiórki kokosowe
    Woda gazowana
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Deser na zimno

Ciasto ambasador z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka, a następnie sypkie produkty. Wymieszac ręcznie. Piec 30min w 175C. Po upieczeniu biszkopt przecinamy na pół i nasączamy wodą gazowaną
  • 2. Galaretki każdą w osobnym pojemniku rozpuszczamy w 1, 5szkl gorącej wody. Zostawiamy do całkowitego stężenia. A następnie kroimy w średnie kosteczki. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz zmielony ser, zmiksuj. Zostaw 4lyzki na posmarowanie gory. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/2szkl gorącej wody, zostawiamy do lekkiego stężenia i łączymy z masą. Na koniec wrzucamy kostki wszystkich galaretek, wymieszać ręcznie. Wylać na biszkopt i przykryć 2częścią biszkoptu. Górę ciasta Posmarować masą i posypać kolorowymi wiórkami. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana Galaretka Serek Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

image-16thti3

To może cię zainteresować