CIASTKA Z RĘKAWA

4.5 (170 ocen)

ciastka wyciskane za pomocą rękawa cukierniczego

Składniki:

  • 150 g masła
    1 jajko
    1 żółtko
    ½ szkl. cukru
    1 2/3 szkl. mąki pszennej
    aromat waniliowy
    czekolada gorzka
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieramy z cukrem, wbijamy jajko i żółtko, a następnie resztę składników. Na blaszkę wykładamy pergamin, rysujemy ołówkiem kółka wielkości szklanki. Ciasto przekładamy do szprycy z końcówką gwiazdką, wyciskamy w narysowanych kółkach obok siebie rozetki. Odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce, pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu oblewamy rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować