Ciastka z rękawa cukierniczego

4.44 (195 ocen)

Bardzo delikatne i rozpływające się w ustach ciasteczka. Wyborne do popołudniowej kawy.

Składniki:

  • Składniki:
    - 175 g miękkiego masła
    - 75 g cukru pudru
    - szczypta soli
    - 1 białko
    - 200g mąki pszennej
    - 25 g mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.44 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka z rękawa cukierniczego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    1. Masło utrzeć z cukrem pudrem i białkiem na jasną, gładką masę. Mąkę pszenną połączyć z mąką ziemniaczaną, przesiać na masę, wymieszać.
    2. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z nasadą w kształcie gwiazdki o średnicy ok. 10 mm, na blachy wyłożone pergaminem wycisnąć podłużne wałeczki.
    3. Każdą porcję ciastek piec 12-15 minut w temperaturze 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować