CIASTKA KOKOSOWE Z PRZEPISU EWY WACHOWICZ

4.48 (163 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

IDEALNE, POLECAM

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 gram masła
    1 szklanka drobnego cukru
    1 cukier waniliowy 16 gram
    3 żółtka
    2 łyżki gęstej kremówki 36% lub Mascarpone
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki wiórek kokosowych
    250 gram kleiku ryżowego bezmlecznego Nestle
    3 ubite białka ze szczyptą soli
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka kokosowe z przepisu ewy wachowicz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 250 gram masła rozdrobnić, zmiksować, dodać 1 szklankę drobnego cukru, cukier waniliowy, ubić razem, dodać 3 żółtka, 2 łyżki gęstej smietany 36% lub Mascarpone, 1 płaską łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 łyżki wiórków kokosowych, 25 dag kleiku ryżowego bezmlecznego np. marki Nestle.
    Wszystko dodać od razu i całość wyrobić ręcznie, dodać 3 białka ubite ze szczyptą soli, zlepić w kulę, przykryć. Rozgrzać piekarnik do 180 st.
  • Ciastka kokosowe z przepisu Ewy Wachowicz 2. Z ciasta rwać kulki wielkości orzecha włoskiego i układać w odstępach na blasze piekarnikowej /u mnie szklana/inną lepiej wysłać papierem do pieczenia, niczym nie smarować.
    Będzie 6 rzędów po 5 sztuk= 30 sztuk ciasteczek, rosną w czasie pieczenia.
    Piec ok. 20 minut na złoty kolor. Sprawdzić czy dół jest dostatecznie upieczony. Bardzo smaczne ciasteczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować