CIASTKA CZEKOLADOWE

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

serduszka czekoladowe

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,75 szkl mąki
    3 łyżki kakao
    szczypta soli
    3/4 szkl cukru
    200 g masła
    1 żółtko
    dodatkowo:
    czekolada
    cukrowa posypka do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciastka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier, kakao, sól mieszamy w misce. Dodajemy miękkie masło i żółtko. Wszystkie składniki zagniatamy. Ciasto owijamy w folię i odkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy na ok. 0,5 cm i wycinamy ciasteczka.
    Ciastka pieczemy przez 10-12 minut w 180 stopniach.
    Na ostudzone ciastka nakładamy rozpuszczoną czekoladę i posypujemy cukrową posypką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciastka czekoladowe Czekolada Mąka Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować