CIASTECZKA Z PŁATKAMI OWSIANYMI I MASŁEM ORZECHOWYM (bez pieczenia)

4.99 (188 ocen)

  • 35 min

Ciasteczka te przygotowałam do pracy jako "zdrowa" przekąska.Są bardzo smaczne, nie zawierają glutenu, jak również bardzo szybkie w przygotowaniu, bez włączania piekarnika:)

  • 35 min

Składniki:

  • 10 dag masła
    1/2 szklanki cukru trzcinowego lub 2 łyżki miodu
    1 cukier waniliowy
    1/4 szklanki mleka
    2 kopiaste łyżki masła orzechowego
    4 łyżki kakao
    2 szklanki płatków owsianych - błyskawicznych
Wystaw ocenę:

4.99 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciasteczka z płatkami owsianymi i masłem orzechowym (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ktxkor 1. Masło, mleko i cukry prełożyć do rondelka i wstawić na ogień, ciągle mieszając doprowadzić do szybkiego zagotowania. Do masy dodać masło orzechowe i dokładnie rozmieszać. Następnie wsypać płatki owsiane i wymieszać, masa powinna być dosyć gęsta. Za pomoca łyżeczki układać kulki na blaszkę lub tackę wyłożoną papierem. Można lekko spłaszczyć ciasteczka. Schłodzic przez ok. 30 minut.

Porady

Ilość cukru można dodac według uznania, ta ilość dla nas była w sam raz bo nie przepadamy za zbyt słodkimi deserami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować