Ciasteczka waniliowo - migdałowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo szybkie w wykonaniu a wspaniałe w smaku.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    10 dag masła
    5 dag cukru
    1 jajo
    1 opakowanie cukru waniliowego
    90 dag mąki
    3,5 dag mielonych migdałów

    PONADTO:

    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka waniliowo - migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło posiekać z mąką.
  • 2. Dodać pozostałe składniki . Zarobić gładkie ciasto.
  • 3. Blaszkę do pieczenia półksiężyców wysmarować płynym masłem.
  • 4. Nakładać ciasto do zagłębień za pomocą skarobaka do równania masy.
  • 5. Przygotowana blaszkę, wypełnioną ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 stopni.
  • 6. Piec ok 13min.
  • 7. Delikatnie przestudzić, wyciągnąć z formy.
  • 8. Posypać cukrem pudrem.

Porady

Gdy nie posiadamy specjalnej blaszki, sami formujemy ciasteczka w kształcie półksiężyca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować