Migdałowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wykonanie ich jest proste i szybkie, a składniki pożywne i wartościowe.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g płatków migdałowych,
    100 g daktyli,
    2 łyżki kaszy manny,
    2 żóltka,
    łyżka sezamu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Migdałowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na ok 15 minut. Odlewamy wodę, daktyle blendujemy. Dodajemy do nich płatki migdałowe, sezam, kaszę manną i żółtka. Mieszamy do połączenia masy. Wykładamy łyżką na blaszkę, formując okrągłe ciasteczka. Trzeba uważać, aby nie były zbyt grube. Pieczemy w piekarniku w 160 stopniach do zrumienienia -ok 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować